Industrilim

Konstruksjonslim

 
Liming av malepenslerI dag finner vi lim i konstruksjoner overalt rundt oss. For eksempel finner vi utstrakt bruk av lim i alle våre vanlige transportmidler, bil, fly, tog, buss og båt. For noen år siden var det utenkelig å lime sammen karosseriet i en bil. I dag limes mange viktige karosserideler sammen med elastisk lim, som har mange fordeler i forhold til sveising. Som eksempel er front- og bakrute limt inn, noe som er viktig for å opprettholde stivheten i karosseriet.

  

Polyuretanlim (PUR) finnes både i en- og tokomponente versjoner. Limet egner seg utmerket som konstruksjonslim. Vi forhandler SikaForce PUR-lim fra Sika, en velkjent produsent av lim og fugemasser.

SandwitchelementSandwitchkonstruksjoner 
Liming av sandwich er et viktig marked for oss. Et flertall kunder i Norge som i dag limer sandwichkonstruksjoner bruker PUR-lim (polyuretan). Dette gjelder f.eks. produsenter av trailerskap, containere, campingvogner/biler, kjølerom, dører/porter og vegger. Norbond AS tilbyr kvalifisert rådgivning i valg av lim samt komplette systemer for blanding og påføring.

 

 

Ta kontakt for råd og veiledning!